Vanaf 17 januari 2013 in de bioscopen te zien:
Tr3s. Regie Pablo Stoll Ward. Een bitterzoete komedie over een gezin, vader moeder en puberdochter, dat met en tegelijkertijd volledig langs elkaar leeft. Ieder heeft zo zijn zorgen en problemen, maar daarmee kunnen ze niet bij elkaar terecht.
Stolen. Regie Simon West. Will Montgomery (Nicholas Cage) wil zijn criminele leven achter zich laten en contact zoeken met zijn puberdochter. Maar een nog groter crimineel ontvoert haar en dwingt Will binnen 24 uur 10 miljoen te stelen. Wanneer gaat Nicolas Cage weer eens in een goede film spelen? Of ligt het aan Cage zelf, dat deze thriller geen moment weet te boeien.
The impossible. Regie Juan Antonio Bayona. Kerstfeest 2004 op het Thaise eiland Khao Lak. Een heerlijke vakantie verandert in een nachtmerrie voor de Britse Maria(Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) en hun 3 zoontjes. De tsunami is griezelig realistisch gefilmd en maakt diepe indruk. Het einde is wat minder overtuigend door veel "toevalligheden"en melodrama. Desondanks een heel geslaagde verfilming van een waargebeurd verhaal.
Offline. Regie Peter Monsaert. Rudy Vandekerckhove (Wim Willaert) komt na 7 jaar uit de bak en wil niets liever dan rustig leven, een baan en contact met zijn ex-vrouw en dochter. Maar het lukt hem niet. Hij hoopt op een relatie met een webcam-meisje, dat hem echter niet serieus neemt. Langzaam worden hun onderlinge relaties en het verleden ontsluierd. De muziek is van Triggerfinger. Een extra aanbeveling. Opnieuw een sterke Vlaamse film.
Scabbard samurai. Regie Hitoshi Matsumoto. Samurai Kanjuro Nomi is gebroken door het verlies van zijn vrouw en weigert nog te vechten. Een samurai die het zwaard afzweert pleegt hoogverraad. Hij moet Seppuku (rituele zelfdoding) plegen. Dat vindt zelfs zijn wijsneuzige dochtertje. Maar als hij de depressieve zoon van de clan-leider binnen 30 dagen aan het lachen kan krijgen kan hij zich rehabiliteren. Dit levert 30 sterke staaltjes van Japanse humor op, soms grof maar soms ook ontroerend simpel. Unieke film over een lach door de tranen heen.
Django unchained. Regie Quentin Tarantino. De slaaf Django (Jamie Foxx) wordt bevrijd door premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz), die hem gebruikt als hulpje en leerling. Als hij goed werk levert, krijgt hij de kans om in Mississippi zijn geliefde Broomhilda te bevrijden uit de handen van de gewetenloze planter Calvin Candie (Leonardo DiCaprio), die zijn slaven vreselijk behandelt. Boeiende western met wat humor, maatschappijkritiek en veel bloed. Maar dat laatste zijn we wel gewend van Tarantino.
The sessions. Regie Ben Lewin. Mark O’Brien (John Hawkes) is door polio aan bed en ijzeren long gekluisterd. Maar hij weigert alles op te geven. Hij wil weten wat het is om sex te hebben met een vrouw. Sextherapeute Cheryl (Helen Hunt) wil hem daarbij helpen. Het verhaal is gebaseerd op een publicatie van de echte Mark O’Brien die, ondanks zijn lichamelijke beperkingen, aan Berkeley University studeerde, dichter en publicist was. In deze film zijn de scenes niet mooier gemaakt dan de realiteit. De puntige gesprekken tussen Mark en zijn vriend en biechtvader Brendan (William H. Macy) zijn humoristisch en relativerend. Het geheel levert een bijzondere en indrukwekkende film op die in 2012 de publiekprijs kreeg op Sundance Festival. Een aanrader!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten